Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 BEÉPÍTETT SZEKRÉNYEK / GARDRÓB SZEKRÉNYEK

 

 

Néhány segítő gondolat:

 

Még nem találkoztam olyan háztartással, ahol az abban lévő tárolóhelyek száma és mennyisége elégséges lett volna. Minél fejlettebb és gazdagabb egy társadalom, annál több "lommal" rendelkeznek a benne élők.

Ma is a leggyakoribb kérdésünk, ha új lakásba költözünk, vagy újragondoljuk a frissen felújított otthonunkat: Mibe pakoljak? Hol fognak elférni a ruháim?

Mielőtt válaszolnánk a feltett kérdésekre, előbb meg kell ismerkednünk a tárolás bútoraival, a ruhásszekrényekkel, annak beépített változatával és a járható szekrényekkel, ezek méreteivel és kívánatos, helyszükségleteikkel a lakásban.

 

Néhány segítő méret:


Tapasztalatok szerint leszögezhetjük, hogy egy fő részére kb. 1,5-2 m² szekrényfelülettel számolhatunk átlagosan. Ennek 1/3 a fehérnemüknek, 2/3 része pedig a felsőruházatok számára szükséges. A ruhaneműk egy része, melyek mindennapi használatra valók, legyenek könnyen elérhetők - lehetőleg a fekhely és a fürdőszoba közelében, de legalább is alacsony szekrényekben kerüljenek - míg az alkalmi és időszakos ruhákat a lakás bármely részében, akár még a nehezen, csak létráról elérhető, felső szekrényrészekben is elhelyezhetjük.

Az ember átlagos vállszélességét figyelembe véve (55 cm) az akasztós ruhásszekrények mélységét 60 cm-ben határozzuk meg, fehérneműk esetében, ha azok hajtogatva kerülnek tárolásra elég a 45-50 cm-es szekrénymélység is.

Egy felnőtt személy ruházatának elhelyezésére, férfi esetében, elegendő egy kétajtós akasztós és egy egyajtós polcos szekrény. Nő esetében célszerűbb a fehérneműs szekrény rovására bővíteni az akasztós tárlóhely férőhelyét, mivel a női fehérneműk kisebb helyen elférnek, viszont jóval több felsőruházattal rendelkezik, mint egy férfi.

A teljes családi ruhatár és más egyéb holmik tárolását is biztosító, jó térkihasználású tárolószekrények nagyon fontosak egy család életében, ezért különböző felépítésű és méretű változatokban rendelhetjük meg.

 

Mobil (változtatható helyű) ruhásszekrények

Szinte a lakás bármely helyiségében elhelyezhetők, ahol nem gátolják a szabad közlekedést, mozgást.

 

Kép

 

Beépített ruhásszekrények/GardróbokKözlekedőkbe, hálószobákba, pillérek közé és falfülkékbe célszerű beépíteni. Az effajta ruha tárolóhelyek előnye a mobil ruhaszekrényekkel szemben, hogy mennyezetig, általában két etázsban készülnek. Az évszakok ruházatai rotációs rendszerben hol alul, hol fölül helyezhetők el.

 

Kép

 

 

 

 

 

A nyitott, falra szerelt és igény szerint pár perc alatt átrendezhető polcoktól az ajtó mögé rejtett ruha és cipő halmokon át az utazótáskáig mindennek a helye kialakítható. Talán a lakás egyetlen funkciójához sem született az utóbbi években annyi színvonalas megoldás, mint a gardróbokhoz. A ki-, vagy lehúzható vállfatartók, a nadrág, öv, nyakkendő-tartók, a minden igényt kielégítő fémrács-megoldások hihetetlenül változatossá és praktikussá tudják tenni a gardróbok és beépített szekrények belső elrendezését.

A beépített szekrények egyik legszebb megoldásai a tükrös tolóajtók. Ma már nagyon sok megoldást találunk a hazai alapanyag kínálatban, amelyek közül mindenki saját igényei szerint választhatja ki a számára legmegfelelőbbet.

 

Elképzeléseit szeretettel várjuk az alábbi elérhetőségen:

Sári János

e-mail: sari79@freemail.hu

 

A mappában található képek előnézete Gardrób

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

 
Konyha-Mesterek Konyhabútor